Полноќните оброци и штетат на вашата кожа

Ензимот XPA, кој ја обновува кожата оштетена од УВ зраците, на овој начин станува неефикасен

Сите знаеме дека доцните вечерни оброци не се здрави за нашиот организам и го нарушуваат сонот, но, веројатно, не сме свесни за тоа колку отворањето на фрижидерот во три или четири часот наутро има лош ефект врз нашата кожа.

Ензимот XPA, кој ја обновува кожата оштетена од УВ зраците, на овој начин станува неефикасен. Меѓутоа, експертите се уште не знаат зошто кожата реагира на тој начин и биле прилично шокирани кога ги виделе резултатите.

„Не знаевме дека кожата не следи во се што правиме, па дури и кога јадеме“, вели д-р Џозеф Такахаши, дел од тимот истражувачи.

Не сме свесни за тоа колку отворањето на фрижидерот во три или четири часот наутро има лош ефект врз нашата кожа

„Од ова можеме да заклучиме дека ќе бидеме подобро заштитени од УВ зраците доколку имаме нормален распоред на исхрана“, додава тој.

И покрај тоа што треба да се направат повеќе истражувања и тоа не само кај глувците, ова е загрижувачко откритие, кое сугерира дека после 10-11 часот навечер не би смееле да јадеме.