Последниот оброк во денот треба да се изеде во ова време за конечно да ослабете!

Најновото истражување утврдило кога треба да се изеде последниот оброк во денот за да се ослабе

Научниците од Универзитетот во Алабама велат дека најдобро е последниот оброк во денот да ви биде ручекот, и тоа во 14 часот! Истражувањето било спроведено на група луѓе која јадела 12 часа дневно и на група која јадела до 8 часа дневно, односно до 14 часот. Кај луѓето кои со ручекот го завршувале дневниот внес на храна е забележан намален апетит што значително им помогнало во губењето килограми.

Оние кои најмногу јаделе во попладневните часови покажале значително влошување на здравјето од оние кои редовно појадувале, ужинале и ручале до 14 часот.

Најдобро е да се јаде што е можно порано наутро затоа што тогаш е најдобра контролата на шеќер во крвта. На почетокот сигурно ќе чувствувате глад, но кога еднаш ќе го усвоите ваквиот начин на исхрана ќе сфатите колку е подобар за здравјето и линијата.