Се откажувате од јаглехидратите за време на диети?! Не сте ни свесни дека правите три големи грешки

Иако повеќето диети подразбираат дека не смеете да консумирате јаглехидрати затоа што имаат негативни последици, ова всушност не е вистина

Имено, владее убедувањето дека со консумирање јаглехидрати се таложат килограмите. Но тоа е голема грешка затоа што јаглехидратите даваат енергија и генерално имаат добро влијание врз здравјето. Значи, ако ги јадете во умерени количества, не грижете се, нема да се здебелите.

Втора грешка е дека луѓето сметаат оти протеините се поважни од јаглехидратите, но всушност тие се еднакво важни за нормалната функција на телото. Протеините се добри за раст и развој на мускулите, но јаглехидратите се тие кои се неопходни за придвижување на мускулите.

Трета грешка е исфрлање на јаглехидратите од менито. А всушност во секое јадење е добро да ги има во мали количества. Во секое јадење е најдобро да ја има застапено секоја група храна за да бидете здрави.

Иако многумина веруваат дека ќе се здебелат ако ги консумираат после 18 часот, тоа не е точно затоа што немаат негативно влијание.