Што прават успешните луѓе за време на паузата за ручек?

Ако се искористи паузата паметно, тоа подоцна ќе се одрази позитивно на остатокот од вашиот работен ден, а со тек на времето и врз кариерата

„Успешните луѓе ја третираат паузата за ручек како полувреме на натпревар. Тоа е идеална можност да се „прегрупираат“ и да размислат како ќе го „одиграат“ остатокот од денот“, вели меѓународниот бизнис оратор Мајкл Кер, наведувајќи ги следниве десет работи кои успешните луѓе ги прават за време на паузата на работа:

Успешните луѓе читаат или сурфаат на интернет за време на паузата
  • Го планираат ручекот точно на половина од работното време;
  • Не брзаат, посветуваат доволно време на јадењето и се хранат здраво;
  • Излегуваат од канцеларија и прават кратка прошетка;
  • Разговараат со други луѓе;
  • Прават планови за остатокот од денот;
  • Некои вежбаат (доколку е тоа можно);
  • Поминуваат повторно преку списокот со завршени обврски во текот на денот;
  • Читаат или сурфаат на интернет;
  • Прават нешто во коешто уживаат;
  • Размислуваат за својата кариера.