Со масажа и кратки прошетки забрзајте ја слабата циркулација во телото

За среќа, постојат многу начини за подобрување на циркулацијата во вашите раце и нозе, некои од нив ќе ви одземат само неколку минути на ден, а може да се практикуваат кога било и каде било

Постојат природни методи ако сакате да ја забрзате циркулацијата. Масажата е еден од начините за подобрување на циркулацијата во нозете, а постојат различни техники кои се разликуваат во притисокот. Со овој процес се ослободуваат токсини.

Кога токсините ќе останат внатре во телото се зголемува веројатноста за појава на болест, која му штети на имунолошкиот систем. Масажата е најдобриот начин за ослободување од стрес и напнатост во целото тело.

Со масажа ќе го зголемите протокот на крв во делот од телото што се масира, а тоа автоматски ќе го зголеми и протокот на кислород, што ја прави масажата одлична за опуштање на преоптоварените нерви и мускули, како што се оние во нозете.

Неопходно е да се намали внесот на алкохолни пијалаци, кофеин и никотин, бидејќи ги стеснуваат крвните садови, што доведува до слаба циркулација на крвта. Исто така, се препорачува зголемување на внесот на витамин Е и Ц

Друг, исто така, добар начин за подобрување на циркулацијата во нозете се кратките прошетки во текот на денот. Ова е најдобриот одмор од целодневното седење кое човек може да го направи за себе.

Со цел да се подобри циркулацијата во рацете, препорачливо е да се користат мирисни лосиони како лаванда и ванила, чии мириси ќе поттикнат опуштање. Со палците треба да се масираат дланките во насока на стрелките на часовникот за да се зголеми циркулацијата во рацете и да се ослободат од замор или вкочанетост.

Некои луѓе може да се чувствуваат дехидрирано или уморно, а водата може да помогне во решавање на овие тегоби. Имунитетот може да се зајакне со пиење вода, бидејќи на тој начин ќе се истераат токсините од телото, исто како вирусите кои предизвикуваат настинки.

Со наизменично менување топла и ладна вода ќе се поттикне протокот на крв поради што се препорачува вакво туширање. Со користењето на оваа техника ќе помогнете крвта да се раздвижи низ целото тело, што ќе спречи чувство на преоптовареност на рацете и ќе ја зголеми флексибилноста.

Она што е, исто така, неопходно да се направи е да се намали внесот на алкохолни пијалаци, кофеин и никотин, бидејќи ги стеснуваат крвните садови, што доведува до слаба циркулација на крвта. Исто така, се препорачува зголемување на внесот на витамин Е и Ц, бидејќи овие витамини помагаат да се зголеми циркулацијата низ целото тело.