Со сок од магдонос помогнете им на бубрезите да се исчистат од соли и токсини

Бубрезите се филтри за нашиот организам, заради што е пожелно одвреме-навреме да ги прочистуваме со напитоци од природни состојки

Бубрезите се филтри за нашиот организам. Многу токсини и други супстанции минуваат низ нив, заради што е пожелно одвреме-навреме да ги прочистуваме со напитоци од природни состојки.

Еден од најмоќните рецепти за чистење на бубрезите е напитокот од еден голем врзоп свеж магдонос и вода!

Листовите магдонос се сечкаат што е можно поситно, се ставаат во еден литар вода и се варат десет минути. Кога мешавината ќе се излади, добро се пасира, се процедува, се додаваат два исцедени лимони. Се чува во стаклено шише во фрижидер.

Се пие една чаша дневно. Овој напиток ќе помогне да се исчистат бубрезите од сол и други токсини кои се акумулирале. Предизвикува зголемено мокрење, преку кое сите нечистотии се исфрлаат од телото. Истовремено, се отстранува и задржаната вода од телото. Веднаш ќе се чувствувате полесно и поубаво!