Спиење со градник: ДА или НЕ?!

Некои жени веруваат дека спиењето со градник ќе направи градите да не се опуштат, додека други го мислат спротивното. А еве што мислат стручњаците:

Лекарите докажале дека градникот никако не може да влијае на тоа дали градите со текот на времето ќе се опуштат. За тоа сепак се заслужни генетиката, гравитацијата и доењето.

Сепак, градникот може неповолно да влијае на протокот на лимфа затоа што најтесните и најцврстите делови како прерамките се пружаат по лимфните јазли во близина на пазувите, додека жицата од градниците се пружа на подрачјето на лимфните јазли на градите.

Имено, лекарите докажале дека градникот никако не може да влијае на тоа дали градите со текот на времето ќе се опуштат. За тоа сепак се заслужни генетиката, гравитацијата и доењето.

ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ: Ако сте една од поборничките на спиење во градник, советуваме да одберете мек и удобен градник, без цврсти прерамки и жици, по можност од мек памук или квалитетна тантела.