Супа која лекува и е најдобар антибиотик во сезоната на грип

Сетете се дека мајките и бабите ни правеа домашна супа кога бевме болни, а после која ни беше подобро, и не го правеа тоа само за да не гладуваме.

Супата  од таканаречени шупливи коски  е вистински природен антибиотик, па во случаите на грип „половина“ од работата кон оздравувањето ја врши токму консумирањето на оваа супа.

Имено, се покажало дека пилешката супа спречува производство на неутрофили, бели крвни зрнца кои практично ги јадат бактериите и така предизвикуваат воспаление и засилено производство на слуз. Докажано е дека поволно влијае и на преку 100 болести затоа што го зголемува внесот на минерали, го лекува синдромот на иритирани црева, воспаленија, но и гарантира подобар изглед.

Како се прави:

Една шуплива коска ставете во лонец со многу вода и оставете да проврие. После тоа додадете морков, целер, пашканат и кромид. Кога супата ќе почне да крчка додадете зачини и резенки (фиде).

Следниот пат кога ќе бидете болни сетете се дека мајките и бабите ни правеа домашна супа после која ни беше подобро, и не го правеа тоа само за да не гладуваме. И да, применете го овој рецепт.

На здравје!