Црна лимонада – прави чуда за вашиот организам

Оваа лимонада со активен јаглен ќе го исчисти вашиот организам од токсините и ќе му помогне во елиминирање на мастите, особено оние кои се акумулираат околу стомакот

Веќе пишувавме за активниот јаглен, кој се добива со согорување на дрвенести материи и нивно третирање со кислород, со што јагленот станува порозен и способен да ги врзе хидрофобните токсини и мирисите од гасовите и течностите.

Овојпат ви нудиме рецепт – и покрај неатрактивниот изглед и црната, катран боја, оваа лимонада со активен јаглен ќе направи чуда за вашиот организам, ќе го исчисти од токсините и ќе му помогне во елиминирање на мастите, особено оние кои се акумулираат околу стомакот. Одличен напиток после главниот оброк во денот или како потикнувач на метаболизмот навечер.

Потребни состојки за лимонадата:

  • 4 чаши филтрирана вода
  • 1/4 чаша свежо исцеден сок од лимон
  • стевија по желба
  • една капсула активен јаглен

Подготовка: Измешајте ги сите состојки додека не го добиете саканиот вкус. По желба послужете со коцки мраз.

Медицинскиот јаглен (carbo medicinalis) често се користи кај инфективен пролив. Активниот јаглен има голема моќ на апсорпција и обично се применува во краток временски период. Нема вкус и не е препорачливо да се зема подолг период. Нема нуспојави и е потполно безбеден и безопасен за употреба дури и кај деца.