Утрински навики од кои треба ВЕДНАШ да се откажете!

Сите имаме утрински навики до кои се држиме без исклучок, а без притоа да сме свесни дека некои од нив всушност се многу штетни за здравјето.

Направете промена во животот со промена или откажување од некои од секојдневните утрински навики. Дали денот ви почнува со филџан црно кафе и топол туш?! Ако одговорот е ДА, треба да бидете загрижени за сопственото здравје! Денешното видео ќе ви помогне да откриете која од вашите утрински навики е аларм за опасност и од која треба веднаш, ама ВЕДНАШ, да се откажете.

Никогаш не користете ја опцијата за одложување на алармот затоа што тоа прави хаос во ритамот на спиење. Наутро наместо топол се препорачува ладен туш – само така ќе се наполните со потребната енергија. Првото нешто што ќе го допрете наутро нека не биде вашиот мобилен телефон, зачувајте си го времето за вас и нервите здрави!…