Утринското водење љубов расонува подобро од кафе

Раздвижувањето на телото рано наутро го стимулира крвотокот и позитивно влијае на способноста за функционирање и расположението. Ова освен со спорт или друга физичка активност може да се постигне и со водење љубов. Размената на нежности и милувањето се најдобриот начин да се започне денот, советуваат научниците.

Утринското водење љубов гарантира подобро расположение и ги прави луѓето поотпорни на стрес, утврдија научниците.

Раздвижувањето на телото рано наутро го стимулира крвотокот и позитивно влијае на способноста за функционирање и расположението. Ова освен со спорт или друга физичка активност може да се постигне и со водење љубов. Размената на нежности и милувањето се најдобриот начин да се започне денот, советуваат научниците.

„Кога се движиме во крвта се зголемува нивото на хормонот на среќата, а истото се случува и при уживањето во сексуалниот чин. Затоа, водењето љубов гарантира одлично расположение преку денот, помага да се надмине и издржи стресот и останатите иритантни моменти во работата“, потенцираат научниците.

Тие во истражувањето утрдиле и дека водењето љубов наутро расонува подобро и од шолја кафе.