Вакво кафе пијат само садистите и психопатите: Стручњаците со шокантно откритие!

Ако сте на кафе со некој кој пие чисто, црно кафе, можеби би требало да го завртите грбот и да си заминете!

Имено, истражувањето од Универзитетот Инсбрук во Австрија пронашло врска меѓу омилено кафе и човековите особини. Се покажало дека чистото, црно кафе најчесто го пијат луѓето со психопатски и садистички тенденции.

Истражувањето било спровеле над 1 000 луѓе, а учесниците биле испрашувани кое им е омилено кафе и им биле правени психолошки тестови кои можат да покажат нарцизам, садизам, психопатија и агресија.

Садистички и психопатски особини покажале луѓето кои сакаат горчливо кафе. Оние кои сакаат слатко кафе и кафе со млеко, како и други слатки вкусови, се покажало дека, генерално, се склони на согласување на мислењето со останатите и се истакнуваат по симпатичноста, соработката и љубезноста.

Стручњаците истакнуваат дека најизразена е поврзаноста меѓу горката храна и секојдневниот садизам, а истражувачите сметаат дека таа состојба, веројатно, ќе биде се полоша со годините.  

Овие резултати го шокираа целиот свет, а љубителите на силно, горчливо кафе се согласни – Ако сме садисти, нека сме, но и понатаму ќе уживаме во омилениот напиток!