Ви го откриваме рецептот за брачна среќа

По една расправија на ден – е рецептот за брачна среќа на 90-годишните сопружници Кејт и Бил Чавилс, со кој се согласуваат и експертите

Многу насмевки и една расправија на ден – е рецептот за брачна среќа, кој го откриваат 90-годишните сопружници Кејт и Бил Чавилс.

Експертите го потврдуваат ова и велат дека расправиите секој ден се пожелен зачин во бракот, но само ако се конструктивни и ја заобиколуваат можноста да прераснат во физичка пресметка.

Расправиите се пожелен зачин во бракот, под услов да се конструктивни и да не преминат во физичка пресметка

Истражувањата покажуваат дека паровите најчесто се расправаат за четири работи.

Прва на листата е – кој работи. Во речиси секој дом настанува расправија бидејќи најчесто жената поминува цел ден во извршување домашни работи, додека мажот лежи пред ТВ-приемникот и гледа фудбал.

Следната причина за конфликт е – кој троши повеќе, а по неа следува и незаинтересираноста за секс

Последната, но не и најмалку важна причина за расправија, е тоа што мажите често не можат да сфатат зошто нивните жени се толку врзани за родителите.

Но ни жените не остануваат должни, па главно им замеруваат на своите мажи дека ја слушаат нивната мајка без никаков приговор.