Во новата година бидете најдобра верзија на себе

Листата е направена врз основа на текстови кои третирале совети за подобар живот.

Американскиот весник Њујорк Тајмс составил интересен список на 15 работи кои би требало да не направат подобри, посреќни и поздрави во новата година. Листата ја направиле врз основа на нивните текстови, кои се занимавале со совети за подобар живот.

Погледнете дали меѓу нив се крие и некој добар совет за вас:

 • Носете удобна долна облека
 • Пијте кафе
 • Гледајте некого кого сакате или кој сакате да ве сака во очи точно четири минути
 • Немојте само да исчезнете од нечиј живот. Еден ден би можеле и сами да се најдете на место на оној кој чека одговор
 • Бидете добри кон децата
 • Облекувајте се така да се чувствувате моќно
 • Ако се разведете и раскинете долга врска, бидете љубезни и добри
 • Фрлете ги цигарите

 • Набавете домашно милениче 
 • Поставете си незамисливи цели и задачи. И исполнете ги!
 • Борете се за својот брак
 • Грижете се за сексуалниот живот
 • Потрудете се вие да шефувате со своите електронски уреди, а не да им робувате
 • Заборавете ја реченицата „Престар/а сум јас за ова„
 • Бидете великодушни кон оние кои ви помогнале