Време е за првото капење на вашето бебе

Подгответе се што ви е потребно – кадичка, чисти алишта, пешкири, пелена… Имајте на ум се да ви е на дофат на раката.

Совет: Температурата на водата се тестира со лактот или делот од внатрешната страна во пределот над дланката, таму кожата е најчувствителна. Идеална температура на водата е некаде меѓу 37,7 и 39, 9 Целзиусови степени.