За загревање: зимско смути со цимет, урми и бадемово млеко

Смутито е повеќе од освежителен пијалок, кое е привлечно само затоа што сме на диета или на посебен режим на исхрана

Вистински зимски пијалак, ќе ве загрее и ќе ви обезбеди витамини и енергија за целиот ден. Освен тоа е извонредно вкусно.

Треба да знаете дека смутито е повеќе од освежителен пијалок, кое е привлечно само затоа што сме на диета или на посебен режим на исхрана.

Во студените денови смути направен од внимателно одбрани состојки, како цимет, спирулина, лимон, ленено масло, урми, ореви … може да го загрее телото и ја даде потребната количина на витамини, минерали и други хранливи материи кои ни недостасуваат во зима.

Ова е само една од зимските комбинации за преубаво смути

1 чаша бадемово млеко

    3/4 супена лажица цимет

    2 урми

    2 супени лажици ореви

    1/4 супена лажица екстракт од ванила

    1 јаболко