Заборавете на овие 4 намирници ако сте склони на целулит

Деновиве сигурно се науживавте во разно-разни специјалитети и можеби чукна часот повторно да почнеме да внимаваме што ставаме во уста. Освен спорт, масажа и креми само уште нешто помага во борбата против целулит: правилна исхрана!

Затоа ако сте склони на целулит – држете ги прстите подалеку од следниве намирници:

Сокови

Со години целулитот е се поизразен? Имено, причината за тоа е фактот дека телото со текот на годините произведува се помалку колаген, па напнатоста на кожата и клетките „попушта“. Овој процес на стареење на кожата не може да се смени, но може да се забави! Разните газирани пијалаци, а често и негазираните сокови содржат многу шеќер и вештачки состојки, па брзо ја намалуваат напнатоста на кожата.

Пица

Освен лошо генетско наследство, лошата циркулација, исто така, може да влијае врз создавањето на целулитот. Една пица понекогаш може да не усреќи, но содржи големи количества маснотии и бело брашно. Во комбинација тие се отров за здравата циркулација.

Сол

Не е чудно затоа што солта за себе ја врзува водата, а вишокот вода лесно се гледа на проблематичните места, односно го влошува целулитот!

Бел леб

За да му објавите војна на целулитот треба потполно да го пречкртате белото брашно од менито, тврдат нутриционистите. Белото брашно го зголемува нивото на инсулин и носи „празни калории“ кои го поттикнуваат создавањето на масните клетки кои се таложат на надлактицата.