ДЕЛ ОД АНГИО ТИМОТ НА КЛИНИЧКАТА БОЛНИЦА „ЖАН МИТРЕВ“ НА „MY SOFIA VALVES“: Усвојувањето нови знаења е секогаш предизвик, но и возбудливо искуство

Најголем интерес предизвика сесијата посветена на „Предизвикувачки случаи и компликации“, а на овој курс учествуваше и дел од ангио тимот на клиничката болница „Жан Митрев“, предводен од д-р Вилма Ампова-Соколов, кардиолог и сестрите Сузана Костовска и Соња Русевска

На собирот во Софија беа презентирани научни знаења со цел напредок во грижата за пациентите: Тимот на клиничката болница „Жан Митрев“ на „My Sofia Valves“

Нови научни знаења со цел напредок во грижата за пациентите, голем број интерактивни сесии со практични случаи за управување со васкуларен пристап како и предизвикувачки сценарија за ТАВИ, беа само дел од презентираното за време на првиот регионален собир „My Sofia Valves“ кој се одржа на почетокот на април во Универзитетската болница „Света Ана“ во Софија, Бугарија.

Секако најголем интерес предизвика сесијата посветена на „Предизвикувачки случаи и компликации“. На овој курс учествуваше и дел од ангио тимот на клиничката болница „Жан Митрев“, предводен од д-р Вилма Ампова-Соколов, кардиолог и сестрите Сузана Костовска и Соња Русевска.