Фасцинантна анимација покажува како навистина изгледа доењето

Како изгледа кога детето правилно ќе ја фати градата и кои се механизми учествуваат во успешното доење, може да се види во одличната анимација

Кога доењето ќе си фати свој тек и детето и мајката ќе се усовршуват во него, никој не размислува премногу како и зошто функционира се. Мајката едноставно ќе го стави детето на дојка, тоа ќе почне да цица и тоа е тоа.

Но неверојатно е како бебињата, всушност, цицаат и што се случува во нивните усти, за да можат успешно да го повлечат млекото. Како што покажува оваа анимација, тоа е вистинска мала совршена машинерија.