дома Featured страница 3

Featured

Featured posts

24 ГОДИНИ КЛИНИКА „ЖАН МИТРЕВ“: Еден милион прегледи и 400 000 успешни приказни

Високи стандарди во медицината, сертификат од Joint Commission International, првата операција на отворено срце во Македонија се само дел од достигнувањата на клиниката „Жан Митрев“ во изминатите 24 години постоење. Историјатот на Клиниката започнува да...

Листерија-бактериска болест која може да биде фатална

Инфекцијата со листерија е бактериска болест која се пренесува преку храна, која може да биде многу сериозна за бремени жени, луѓе постари од 65 години и луѓе со ослабен имунолошки систем. Најчесто тоа е...

Интервју со д-р Дејан Ставриќ по повод меѓународниот офталмолошки симпозиум „ГЛАУКОМ КАКО КОМОРБИДИТЕТ, КОМОРБИДИТЕТИ...

ПИШУВА: Катерина Шекеровска - Димовска   Здружението на офталмолози на Македонија организира меѓународен офталмолошки симпозиум „ГЛАУКОМОТ КАКО КОМОРБИДИТЕТ, КОМОРБИДИТЕТИ КАЈ ГЛАУКОМОТ“, кој ќе се одржи на 16 март во хотелот „Double Tree by Hilton“ во Скопје. „Глаукомот...

СО ВАГИНАЛНО ПОДМЛАДУВАЊЕ ДО „НОВАТА ЈАС“: Нова граница во сексуалното здравје на жените

ПИШУВА: Д-р Виолета Николов, специјалист по гинекологија и акушерство ♦♦♦♦♦♦♦ Благосостојбата на жените никогаш не била поважна отколку денес, и затоа естетската гинекологија стана клучен аспект на модерната здравствена заштита на современата жена. Гинеколошката нега на жените започнува...

ЗДРАВСТВЕН ИЗВЕШТАЈ НА ШТАДА ЗА ФЕВРУАРИ: Се плашат од рак, а не одат на...

Превенцијата е основа за зачувување на здравјето и рано откривање на болестите, но дури 62 % од српските граѓани изјавуваат дека никогаш не отишле на ниту еден од достапните превентивни прегледи, а истото важи...

Д-р Живорад Коцевски: ЛИПОСУКЦИЈА – метода со која можеме да направиме преобликување односно ремоделирање...

ПИШУВА: Д-р Живорад Коцевски, специјалист по пластична реконструктивна и естетска хирургија ♦♦♦♦♦♦♦ Липосукција претставува хируршка метода од доменот на естетската хирургија со која можеме трајно и селективно да отстраниме вишок масти од одредена регија на телото. Методата најлесно...

Детска опструктивна ноќна апнеја-дијагноза и третман

Детска опструктивна ноќна апнеја е нарушување на спиењето во кое дишењето на вашето дете е делумно или целосно блокирано за време на спиењето. Тоа може да се случи неколку пати во текот на ноќта....

Женски коктел за спиење: Што има во него и дали навистина ве тера да...

Овој хак за спиење на социјалните мрежи со сок од  вишна и магнезиум може да вреди да се проба. Влијателите на социјалните мрежи сакаат да беснеат за нивните совети, трикови и хакери кои „го...

М-р д-р Марија Костадиновска: Фобијата не треба да го одредува вашиот живот и секојдневие...

ПИШУВА: М-р д-р Марија Костадиновска специјалист психијатар ♦♦♦♦♦♦♦ Одредена количина на страв може да не заштити од опасност и понекогаш може да ни го спаси животот! Но, кога стравот од одредена ситуација ќе земе замав, и ќе почне...

Д-р Живорад Коцевски: РИНОПЛАСТИКА – ПАТОТ ДО СОВРШЕН НОС

ПИШУВА: Д-р Живорад Коцевски, специјалист по пластична реконструктивна и естетска хирургија ♦♦♦♦♦♦♦ Ринопластика претставува медицински термин кој ја опишува хируршката процедура за естетска или реконструктивна операција на носот, вклучувајќи реконструкција и менување на обликот на коските и 'рскавиците...

НАЈНОВИ ВЕСТИ