дома Featured

Featured

Featured posts

Д-р Живорад Коцевски: ЛИПОСУКЦИЈА – метода со која можеме да направиме преобликување односно ремоделирање...

ПИШУВА: Д-р Живорад Коцевски, специјалист по пластична реконструктивна и естетска хирургија ♦♦♦♦♦♦♦ Липосукција претставува хируршка метода од доменот на естетската хирургија со која можеме трајно и селективно да отстраниме вишок масти од одредена регија на телото. Методата најлесно...

Детска опструктивна ноќна апнеја-дијагноза и третман

Детска опструктивна ноќна апнеја е нарушување на спиењето во кое дишењето на вашето дете е делумно или целосно блокирано за време на спиењето. Тоа може да се случи неколку пати во текот на ноќта....

Женски коктел за спиење: Што има во него и дали навистина ве тера да...

Овој хак за спиење на социјалните мрежи со сок од  вишна и магнезиум може да вреди да се проба. Влијателите на социјалните мрежи сакаат да беснеат за нивните совети, трикови и хакери кои „го...

М-р д-р Марија Костадиновска: Фобијата не треба да го одредува вашиот живот и секојдневие...

ПИШУВА: М-р д-р Марија Костадиновска специјалист психијатар ♦♦♦♦♦♦♦ Одредена количина на страв може да не заштити од опасност и понекогаш може да ни го спаси животот! Но, кога стравот од одредена ситуација ќе земе замав, и ќе почне...

Д-р Живорад Коцевски: РИНОПЛАСТИКА – ПАТОТ ДО СОВРШЕН НОС

ПИШУВА: Д-р Живорад Коцевски, специјалист по пластична реконструктивна и естетска хирургија ♦♦♦♦♦♦♦ Ринопластика претставува медицински термин кој ја опишува хируршката процедура за естетска или реконструктивна операција на носот, вклучувајќи реконструкција и менување на обликот на коските и 'рскавиците...

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА: Вработените во клиниката „Жан Митрев“ и нивните семејства традиционално даруваа крв

Во клиничката болница „Жан Митрев“ се одржа традиционалната доброволна крводарителска акција, во чии рамки вкупно 57 вработени, медицински и немедицински персонал доброволно даруваа крв, а со нив се солидаризираа и членовите на потесните семејства...

10-те најлоши начини за слабеење

Испробувањето модни диети и прескокнувањето оброци нема да ви направат услуга.Ти газиш на вагата и ... ха. Таа бројка не може да биде точна, нели? Се чини дека дополнителни 10+ килограми некако се материјализираа...

М-р фарм. Славица Тодоровска: ЗА ДОКАЖАНА БЕЗБЕДНОСТ НА ЖЕНСКОТО ИНТИМНО ЗДРАВЈЕ – FemmaBiotic® ја...

Вагиналните инфекции кај жените се најчеста причина за посета на гинеколошки клиники, бидејќи тие често се изложени на поголем број на патогени микроорганизми. Повеќе од 300 милиони жени во светот секоја година страдаат од...

Бариумската клизма-ренгенски преглед на дебелото црево

Бариумската клизма е рендгенски преглед кој може да открие промени или абнормалности во дебелото црево (дебелото црево). Постапката се нарекува и рендген на дебелото црево. Клизма е инјектирање на течност во вашиот ректум преку мала...

Отопластиката – естетска хирургија на увото е некогаш неопходна поради менталното здравје

Отопластиката - исто така позната како естетска хирургија на уво - е процедура за промена на обликот, положбата или големината на ушите. Може да изберете да направите отопластика ако ви пречи колку вашите уши се ...

НАЈНОВИ ВЕСТИ