Јаболков оцет против надуеност

Јаболковиот оцет во себе содржи две клучни состојки за здраво варење и правилна работа на цревата

Само една состојка, која ја имате во кујната, може ви помогне при проблеми со гасови и надуеност. Решението, сигурно не може ни да претпоставите, се крие во јаболковиот оцет. Така е затоа што јаболковиот оцет во себе содржи две клучни состојки за здраво варење и правилна работа на цревата – пектин и дигестивни ензими.

Пектинот е скроб кој ја поттикнува работата на добрите бактерии во цревата и помага храната да се разложи за време на варењето. Дигестивните ензими, пак, се важни за производство на желудочна киселина.Како да го приготвите напитокот:

Две лажици јаболков оцет измешајте во чаша врела вода, а вака приготвениот напиток консумирајте го секојдневно.ВНИМАВАЈТЕ: Природните рецепти не се замена за традиционалната медицина, ниту за препишаната терапија. Служат само како додатоци во исхраната и како превенција, затоа бидете внимателни!