Крушата го спречува прераното стареење на клетките

Овој златен есенски дар се бори против слободните радикали кои предизвикуваат рак. Влакната, кои се наоѓаат во големи количини во крушите, го нормализираат варењето и го забрзуваат метаболизмот

Крушата е богата со антиоксиданти, го спречува прераното стареење на клетките и ја поттикнува нивната регенерација. Покрај тоа, крушата се бори против слободните радикали кои предизвикуваат рак. Влакната, кои се наоѓаат во големи количини во крушите, го нормализираат варењето и го забрзуваат метаболизмот, што позитивно влијае на фигурата. Исто така, крушата не содржи многу калории. Напротив, овој златен есенски дар ги содржи сите витамини кои се неопходни за организмот, особено во овој период: А, Б1, Б2, Е, П, ПП, С. Овие витамини се одговорни за хранење на кожата, ноктите и косата, интелектот, како и имунитетот. Крушата има позитивен ефект врз панкреасот и го чисти црниот дроб и бубрезите.

За варење на фруктозата од крушата не е потребен инсулин, па затоа често им се препорачува и на дијабетичари