Мајчина душица – природен лек за женски болести

Помага при грчеви во желудникот и матката, што ја прави идеално природно средство за намалување на менструалните болки.

Мајчината душица е билка која ги лекува сите женски болести. Таа го поттикнува излачувањето на урина, и делува ефикасно на сите проблеми врзани за женското репродуктивно здравје. Помага при грчеви во желудникот и матката, што ја прави идеално природно средство за намалување на менструалните болки. Мајчината душица е силен антиспетик кој делува на внатрешните органи, органите за дишење и урогениталните органи.

Оваа билка дава сила и ги стимулира психичките и физичките функции, а делува и кај заболувањата како што се:

  • Нервоза (купката од мајчина душица ги јакне нервите и мускулите)
  • Против алкохолизам и депресија
  • Слабост и сексуални пречки
  • Белодробни заболувања (астма, бронхитис, емфизем, туберколоза)
  • Женски болести (инфекции на матката и регулирање на месечниот менструален циклус)
  • Мигрена, болести на мочниот меур, бубрези, желудникот, слабокрвност, кај проблеми со жолчката, ангина, реума, дифтерија, несоница и несвестица.

Масло од мајчина душица

Маслото се употребува кај парализа, мозочен удар, мултиплекс склероза, атрофија на мускулите,реума и при шинување. Етеричното масло од мајчина душица содржи цимол кој во големи дози е отровен. Се користи при надуеност и при пречки во варењето, како и за подобрување на циркулацијата.