Настинати сте?! Овој напиток од необични состојки ќе ве врати во живот!

Сè што доаѓа од природата е лековито!

Постои еден напиток кој се приготвува исклучиво од растителни состојки и кој ја „брише“ настинката буквално за час.

Потребни состојки:

  • 5 гранчиња шафран;
  • 7,2 г железо во прав
  • 3,6 г жалфија
  • 1,2 г чубрика

Начин на приготвување: Измешајте ги сите состојки и прелијте ги со топла вода. Чајот е готов за само три минути, а смесата е доволна за 4 лица.

Се работи за чај чии состојки имаат антибактериско дејство, па заради тоа и ги ублажуваат симптомите. Но во истовреме го зајакнуваат и имунитетот.