Прочуени чистачи на крвта: Смоква и јаболков оцет за елиминирање на маснотиите

Доколку имате наод кој укажува на ова заболување, топло се препорачува овој лек. Поради брзиот начин на живеење, лошата исхрана и недостаток на физички активности, зголемените маснотии во крвта е болест на денешницата.

Некогаш кај зголемените маснотии може да се забележат наслаги на масно ткиво со жолта боја во форма на плочки или мали јазли на горните очни капаци или на други делови од телото. Вообичаено, на почетокот, ова заболување нема други симптоми.

Со напредување на болеста доаѓа до задебелување на ѕидовите на крвните садови, атеросклероза, за која допринесуваат и други ризик фактори (пушење, алкохолизам, никотин), а сето тоа резултира најчесто со цереброваскуларни заболувања, кои се водечка причина за смрт, како во светот, така и кај нас.

Единствен начин да се дијагностицира ова заболување е по пат на лабораториски анализи. Доколку имате наоди кои укажуваат на вакво заболување, ова е природен лек за него.

Состојки: Суви смокви и домашен јаболков оцет

Подотовка: Лекот правете го навечер, а пијте го наутро. Земете три смокви, убаво избоцкајте ги со чепкалка за заби од сите страни, а потоа ставете ги во стаклен сад во кој претходно сте ставиле 200мл. домашен јаболков оцет. Ако сте ги покиснале навечер во 20:00 часот, изедет ги наутро во 08:00 часот. Остатокот од оцетот не го фрлајте, туку во истиот оцет нареден ден повторно доадете три смокви подготвени на истиот начин.

Тие 200мл оцет користете ги седум дена. Осмиот ден земете нови 200мл оцет и постапката повторете ја уште една недела. Третманот на лекување трае 14 дена.