Три правила за појадок кој ќе ви помогне во слабеењето

Постојат правила во врска со појадокот, се разбира, во случај да се обидувате да симнете некој килограм

Предлог за високо протеински појадок

Појадокот е најважниот оброк заради повеќе причини, но постојат правила во врска со овој оброк ако се обидувате да ослабете. Еве на што треба да внимавате за време на појадокот.

Јадете рано – истражувањата откриле дека појадување ја подобрува работата на метаболизмот и го намалува чувството на глад во текот на денот, зашто така ќе се држите до умерените порции за ручек и вечера. За телото да може побрзо да согорува масти, јадете што е можно поскоро по будењето.

Внесувајте многу протеини, малку јаглехидрати

Многу влакна и протеини – појадокот нека ви биде богат и обилен со цел за два-три часа повторно да не огладнете. Консумирајте храна која бавно се вари: храната која содржи многу влакна и многу протеини е одличен избор, затоа што ја дава неопходната енергија. Но, внимавајте појадокот во себе да не содржи многу шеќер.

Не претерувајте – голем појадок ќе ве засити, но не претерувајте. Јадете умерено, баш онолку колку што треба. Кога ќе почувствувате дека сте сити, запрете. Не морате да изедете се што ви е во чинијата.