ВРОДЕН И СТЕКНАТ ИМУНИТЕТ: Која е разликата, како не штитат и како сами да создадете отпорност од бактериски и вирусни инвазии

Биоактивниот концентрат Regulatpro Bio може да биде исклучително корисен за имунорегулација на телото, бидејќи ефикасно го активира неспецифичниот имунолошки систем поврзан со природната отпорност на лицето. Видливо го зголемува природното производство на енергија на клетките и фино ги регулира ензимските процеси во телото за да го подготви телото природно за транзициите помеѓу годишните времиња,кадешто се зголемува процентот на респираторни нарушувања.

Главната задача на имунолошкиот систем е да го заштити телото од бактериски и вирусни инвазии и да го заштити од канцерогени клетки или туѓи ткива. Постои разлика помеѓу неспецифичен, вроден имунитет, кој вклучува активирање на имуните клетки за заштита на телото од потенцијални опасности (т.е. неутрофилни гранулоцити, моноцити, макрофаги, природни убијци) и специфичен, адаптивен имунитет, кој се карактеризира со „имунолошка меморија“ и производство на специфични антитела по болест или вакцинација. Двата системи тесно соработуваат за да го заштитат телото од патогени.

Биоактивниот концентрат Regulatpro Bio може да биде исклучително корисен за имунорегулација на телото, бидејќи ефикасно го активира неспецифичниот имунолошки систем поврзан со природната отпорност на индивидуата. Дневната доза од 20 мл Regulatpro Bio ги содржи највредните состојки од 12 кг овошје, зеленчук, јаткасти плодови и билки, подложени на патентиран метод на каскадна ферментација и на тој начин производот ги поставува темелите на добро здравје и зголемена витална енергија. Видливо го зголемува природното производство на енергија на клетките и фино ги регулира ензимските процеси во телото за да го подготви телото природно за транзициите помеѓу годишните времиња,кадешто се зголемува процентот на респираторни нарушувања.

Имунорегулаторниот ефект на Regulatpro е докажан во голем број студии, вклучително и анализи направени во Центарот за биолошки и прехранбени науки на Техничкиот универзитет во Минхен, и во проспективна, рандомизирана, двојно слепа, плацебо-контролирана студија. „Во 2009 година, која ги исполнува најстрогите научни критериуми, обично се применува само во клиничките испитувања за лекови. Специфични биомаркери на имунолошкиот систем, воспаление и оксидативен статус беа измерени пред студијата и по четири недели од нејзиното времетраење. Резултатите даваат информации за имуномодулаторните, антиинфламаторните и антиоксидантните ефекти на Regulatpro.

Студијата се фокусираше на природните клетки убијци и ја разгледа нивната функција како дел од неспецифичниот имунитет пред и по четири недели од Регулатпро. Природните клетки убијци се оние клетки во нашето тело кои дејствуваат на првата линија против инвазивните патогени. Тие се врзуваат за туѓи клетки и ослободуваат ензими и други супстанции кои ги уништуваат нивните мембрани. Така, NK-клетките можат да ги елиминираат микроорганизмите, клетките на ракот и оние кои се инфицирани со вируси.

Подобрената активност на овие клетки при земање на REGULATPRO е исклучително важна за отстранување на вирусно инфицирани или малигни клетки и може да се смета за основа на добро функционален имунолошки систем.

Неутрофилните гранулоцити, друга важна компонента на неспецифичниот имунитет, се исто така поволно погодени од Regulatpro. Ин витро тестовите спроведени во Центарот за биолошки и прехранбени науки на Техничкиот универзитет во Минхен Фрајзинг Вајхенстефан го потврдуваат овој ефект. Неутрофилите циркулираат во крвта и продираат во погодените ткива при инфекција или воспаление. Тие ги препознаваат потенцијалните патогени, ги голтаат и ги уништуваат, а при земање на Регулатпро активноста на овие клетки се подобрува.

Покрај изразениот антивирусен и антибактериски ефект, при земање на Regulatpro, корисниците пријавуваат чувство на освежување, значително повеќе енергија и подобрена физичка форма. Овој ефект се постигнува поради својството на Regulatpro essence да го подобри производството на енергија од митохондриите, обновувајќи ги и активирајќи ги сите процеси во клетките.

Regulatpro Bio е исклучително погоден и за возрасни и за деца бидејќи е дизајниран како 100% органски производ без додаден шеќер, конзерванси, бои, алкохол, глутен. Активните компоненти во него се со мала молекуларна тежина и лесно може да се апсорбираат директно во крвотокот преку оралната и слузницата на тенкото црево. Може да се зема и на почетокот и за време на различни студени услови.

При првите симптоми на настинка, тројно се зголемува редовната препорачана доза. Со земање на Regulatpro, лесно можеме да ја зајакнеме првата линија на одбрана на телото од вируси и бактерии и да уживаме во добро здравје во текот на целата година.