10 болести кои можат да убијат за САМО еден ден!

Денешното видео носи листа на 10 болести кои се толку смртоносни што можат да убијат за само еден ден

За само 24 часа овие инфекции толку рапидно ќе го нападнат човековото тело што ќе направат заболениот да почне се бори за сопствениот живот. Денешното одбројување почнува од најмалку до најопасна инфекција, кои за екстремно кратко време го ставаат животот на заболениот буквално под огромен знак прашалник.

Ебола, ентеровирус Д68, МРСА, болеста на ШАГАС, некротизирачки фасцит…  се само дел од заболувањата на листата најсмртоносни. Погледнете: