5 начини градите да ги обликувате по природен пат

Она што пресудно за совршени гради не е појавата, туку нешто многу поважно - ЗДРАВЈЕТО!

И не заборавајте – најопасен непријател за градите е сонцето! Затоа заборавете на агресивното сончање без заштитен фактор! Тоа ќе ја исуши кожата и ќе ја намали виталноста. Сончањето без горниот дел од костимот за капење никако не е добра идеја, се разбира, ако сакате да ја задржите формата на градите. За среќа, постојат уште неколку корисни и, пред се, природни работи кои можете да ги направите за вашите гради подолго да ја задржат убавата форма – една од нив е ладниот туш.

Студената вода можеби не е најпријатна, но е круцијална за тонирањето на кожата. Што треба да направите?! Пред самиот крај на туширањето сменете ја водата – наместо топла пуштете ладна! Со тоа не само што ќе ги зацврстите градите, туку и ќе ги „избркате“ болестите како што се аритмијата, дебелината и високиот притисок. Она на што треба да внимавате е и ставот, односно држењето и фактот дека секогаш треба да ги држите рамената исправени Од голема помош може да биде и вежбањето, но бидете сигурни дека вежбите ги изведувате правилно. Внимавајте и на градникот – евентуалниот притисок може да биде погубен за вашите гради…