8 секојдневни навики кои му штетат на организмот! Еве кои се:

Сите имаме некои свои навики, ритуали кои ги правиме секојдневно без да размислуваме дали се добри или лоши. Можеби крајно време е да се провери дали е се онака како што изгледа

Откажувањето од штетните навики може да биде прилично тешко, особено кога мислиме дека тие всушност се добри за нас. Во продолжение следува листата на секојдневни навики кои може да направат повеќе штета отколку корист во организмот.

Не треба да се стегате ако имате желба да кивнете… Можеби пред спиење мислите дека не е страшно ако ’фрлите’ еден поглед кон мобилниот телефон, но тоа не е воопшто паметно… Така само го редуцирате производството на мелатонин! Ги миете забите веднаш после оброк?! Почекајте барем 30 минути, има и зошто.

Погледнете го видеото и откријте кои уште навики се повеќе штетни од корисни: