Анимација на ХИВ и СИДА

Денешното видео е всушност медицинска анимација за ХИВ и СИДА (АИДС)

Видеово, креирано од Nucleus Medical Media, ја покажува функцијата на белите крвни зрнца во организам со нормален имунитет, а исто така дава и слика за тоа како изгледа кога организмот ќе се соочи со ХИВ вирусот, кој го напаѓа имуниот систем.

И уште едно мало потсетување: ХИВ може да се добие преку незаштитен сексуален однос; преку крв со ’делење’ игли, од мајка на дете при породување, преку доење или преку заразена крв или крвни продукти…