Дали некогаш сте се запрашале како изгледа ин витро постапката?! Еве го одговорот

Денешното видео го носи одговорот токму на ова прашање, односно како изгледа процесот на ин витро оплодување

Ин витро оплодувањето или ИВФ е постапка во која јајце клетката се оплодува со сперматозоидот надвор од телото на жената, односно во лабораториски услови. Оваа постапка се применува при болест на јајцеводите, како и при значајно намален број или лош квалитет на сперматозоидите во семената течност, односно се применува во случаи кога останатите методи за забременување на жената се исцрпени. Не постои возрасно ограничување, но треба да се има предвид дека кај повозрасните жени успешноста е значително намалена. Денешното видео всушност е приказ на процесот на ин витро оплодување, погледнете како изгледа: