Децата сакаат да вежбаат низ игра

Дружбата со технолошките достигнувања на децата им остава помалку време за физичка активност, но доколку истата се одвива како игра тогаш нема потреба од страв дека детето ќе го одбие вашиот предлог за „вежбање“.

Видеото во продолжение може да ви послужи како одлична идеја за тоа како преку имитација на движењата на животните можете да го привлечете вашето дете во своето секојдневние да вклучи малку физичка активност. Погледнете: