Дури половина од луѓето не ја менуваат секојдневно долната облека, а кои се полоши – мажите или жените?

Новата студија која звучи прилично вознемирувачки, тврди дека дури половина од луѓето не ја менуваат долната облека секој ден.

Истражувањето го спровел творецот на долната облека Томи Џон кој дошол до сознание дека дури 45 отсто од луѓето носат иста долна облека и повеќе денови. Уште поневеројатен е податокот дека 13 отсто од испитанциите кои биле дел од истражувањето признале дека истата долна облека ја носеле седум или повеќе денови.

Мажите биле пред жените во оваа статистика, односно се покажало дека дури 2,5 пати почесто носат иста долна облека со денови. Сепак, изненадува дека ни жените не се нешто подобри од мажите.

Во истражувањето учествувале повеќе од 1000 Американци и го разбиле митотот дека жените се многу поуредни од мажите и дека повеќе внимаваат на хигиената од мажите.

Истражувањето покажало и дека луѓето ретко инвестираат во долна облека, а препораката е дека нова долна облека треба да се купува на 6 месеци до една година заради таложење на микрооранизмите на ткаенината кои можат да доведат до габични заболувања и инфекција на уринарниот тракт.

Жените се поподложни на инфекции при носење на иста долна облека со денови, па затоа би требало да бидат попретпазливи.