Едноставен тест кој за само 1 минута ќе ви каже какво ви е здравјето

Се што ви треба за да го направите овој тест е лажичка и пластична ќеса. Еве што треба да направите:

Сите знаеме колку е важна грижата за здравјето, но и редовната самоконтрола. Малкумина од нас сакаат да одат на лекар, па затоа Bright Side носи одличен предлог за самопроверка, која ќе ја направите без да го напуштите домот, а може да ви открие во каква состојба ви е организмот. Можеби проверката е прилично необична, но од Bright Side тврдат дека открива многу.

Се што треба да направите е да земете лажичка со која ќе поминете по површината од јазикот и ќе ја натопите со плунка. Ставете ја лажичката во проѕирна пластична ќеса и почекајте една минута. Чиста и сува лажичка без дамки по нејзината површина вели дека сте здрави како дрен, но доколку има дамки тогаш нешто се случува во вашиот организам. Погледнете го видеото и откријте што значат дамките: