ЕМОТИВНО: Сестричка свири и пее со своето двегодишно братче со Даунов синдром

Снимката на девојче кое свири на гитара и му пее „You are my sunshine“ на својот помал брат кој има Даунов синдром го заобиколи светот

Аманда Боуман Греј ја замолила нејзината ќерка Лидија (11) да го причува двегодишното братче Бо додека се тушира. Враќајќи се од бањата, мајката затекла сцена која морала да ја сними – сестра и братче со Даунов синдром во пресладок дует.

„Да немаше гитара, не знам дали ќе знаеше како да го чува“, напиша гордата мајка под видеото, објаснувајќи дека Бо има 25 месеци и вокабулар од 12 зборови, сите ги научил преку музиката и пеењето.