Еве како се менува телото во бременоста

Во бременоста во телото на жената се случуваат промени кои се видливи, но има и од оние кои не можат да се видат со голо око.

Во првите неколку месеци хормоните буквално „полудуваат“. Бебето се уште е малечко, но телото се менува. Градите стануваат чувствителни. Замор, гадење и чести посети на тоалетот се некои од првите знаци, т.е. симптоми. Во следното тримесечје има рапиден раст на утерусот (матката), почнуваат да се чувствуваат движењата на бебето… Во третото тримесечје бебето со растењето ги „турка“ внатрешните органи, па затоа идните мајки чувствуваат како да остануваат без здив или имаат киселини. И бешиката е под притисок, па затоа често се оди во тоалет.

И да, симптомите продолжуваат и после породувањето, затоа што на матката и треба време да се врати во нормалната големина и позиција, па дури и до два месеци. Впрочем, погледнете како изгледа сето ова во видеото во прилог.