Хит тренинг од 4 минути, топи килограми како од шега!

Тестирајте ја својата издржливост и пробајте го Табата тренингот кој ќе ја согори буквално секоја калорија во вашето тело

Постои совршен склоп вежби за слабеење кој бара да се ангажирате само 4 минути дневно. Не е шега, сериозни сме! Тој склоп се нарекува Табата и претставува тренинг со висок напон. Табата всушност е повеќе начин на вежбање, од вежба. За 20 секунди силен тренинг, со одмори од по 10 секунди, Табата е во состојба за 4 минути да ја согори буквално секоја калорија што е вишок во вашето тело.

Тренингот го осмислил доктор Изуми Табата, а долго време биле правени тестови за да се дојде до заклучок дека со ваков тренинг најлесно може да се симне вишокот килограми. Изборот на вежби зависи од вас: можете еден ден да правите склекови во комбинација со чучњеви, потоа стомачни со трчање во место, но важно е да го следите темпото 20 секунди вежбање – 10 секунди одмор т.е. лесен тренинг.

Табата гарантира:

  • Здраво слабеење;
  • Дефинирање на мускулите по целото тело;
  • Намалување на крвниот притисок;
  • Ослободување од стрес.