дома Интервјуа страница 23

Интервјуа

Ексклузивно со Ферид Мурад, добитник на Нобелова награда за физиологија и медицина: Македонија е...

Пишува: Александра Тимковска/aleksandra@panacea.mk Ферид Мурад не е само името на гостиварската општа болница! Ферид Мурад не е само името на добитникот на Нобелова награда за физиологија и медицина од 1998 година! Ферид Мурад е името...

ИНТЕРВЈУ со доц. д-р Лазар Тодоровиќ: Загрижувачки е што бројот на онколошки случаи кај...

                         Пишува: Катерина Шекеровска-Димовска/katerina@panacea.mk Вие сте релативно нов на позицијата директор на Универзитетската клиника за Детска хирургија и Ви благодарам што своето прво интервју...

Интервју со проф. д-р Игор Кафтанџиев: Секогаш има некој случај што е предизвик –...

                          Пишува: Катерина Шекеровска-Димовска/katerina@panacea.mk Бевте еден од предавачите на неодамна одржаниот Конгрес на Македонското друштво на ортопеди и трауматолози – МАДОТ, а воедно...

Интервју со асс. д-р Илир Хасани, директор на ТОАРИЛУЦ: Не мислам дека сите силни...

Пишува: Александра Тимковска/aleksandra@panacea.mk На новата работна позиција сте релативно кратко време, како се снајдовте, што се успеавте да направите за овој период и што е она што допрва ќе следува? Хасани: Добро го кажавте ова -...

Влатко Лозаноски: Внимавам што јадам, грев правам само кога мајка ми се потрудила со...

Пишува: Александра Тимковска/aleksandra@panacea.mk Вели дека линијата одржува така што постојано е физички активен и во движење. Негов издувен вентил е спортот. Ужива кога патува, сака времето да го минува во природа, покрај вода... Од проблемот...

Интервју со д-р Ангелчо Андоновски, педијатар: Постоиме за сите деца и нашето мото е...

 Пишува: Александра Тимковска/aleksandra@panacea.mk Оваа 2018 година е јубилејна година за Институтот за белодробни заболувања кај децата Козле, како е да се раководи со еден ваков институт и што тој претставува за здравјето на децата и воопшто...

Интервју со Илиас Зоидакис: Од био-оптимизираната куркума бенефит имаат лицата со остеоартритис, но и...

                                                  Пишува: Катерина Шекеровска-Димовска/katerina@panacea.mk   Остеоартритисот напаѓа 20 проценти од населението, а најчесто...

Интервју со проф. д-р Никола Пановски: Очекувам најквалитетен конгрес досега, конгрес на кој ќе...

Пишува: Александра Тимковска/aleksandra@panacea.mk До одржувањето на VI Конгрес на микробиолози остана уште навистина малку и поголемиот дел од работите веќе се прецизирани, што точно се случува во моментов или всушност што уште преостанува да се...

Интервју со Кристина Арнаудова-Петровски: Луѓето забораваат да бидат благодарни и тоа ги води во...

Пишува: Катерина Шекеровска-Димовска/katerina@panacea.mk Со Кристина Арнаудова-Петровски може да се разговара на повеќе теми, главна е, секако, музиката, а веднаш по неа, особено актуелна во последниов период, хуманитарната работа во „Проект среќа“, Здружение за хумано-општествен развој,...

ВЛАДИМИР БЛАЖЕВ – ПАНЧО: Kога сфатив дека физички сум сосема здрав, почнав да успевам...

Александра Тимковска/Aleksandra@panacea.mk Важиш за некој кој исклучително води сметка за начинот на живот. Спортуваш, внимаваш на исхраната ... колку е тешко/лесно да се има ред кога за тебе денот е ноќ, а ноќта ден? Панчо:...

НАЈНОВИ ВЕСТИ