Јадете лук секој ден и видете што ќе ви се случи

Лукот е супер храна што се користи со векови, но дури во поново време се откриени сите бенефити од ова растение.

Што ќе му се случи на вашиот организам ако секојдневно јадете лук?! Лукот е вистинска супер храна, која има неверојатни бенефити врз здравјето и затоа се почесто се користи како природна терапија. Можеби не сте знаеле дека токму Хипократ е заслужен за тоа што лукот станал познат кога станува збор за неговата употреба во медицински цели. Тој е меѓу првите доктори кои препорачуваат употреба на лук на дневно ниво. Лукот помага за раст на косата, ги лекува акните, помага при псоријаза, во контролата на телесната тежина, одличен третман е и за атлетско стапало. Уште помага и при:

  • Висок притисок, односно го намалува крвниот притисок;
  • Се бори против бактериите и го јакне имунитетот;
  • Штити од рак;
  • Помага во детоксикацијата на организмот…

Впрочем погледнете го видеото и откријте ги и останатите придобивки од секојдневната консумација на лукот.