Како да кренете бебе?!

И овој пат најважната работа која треба да ја имате на ум е дека треба да внимавате на вратот и главата!

Денешното видео зборува за тоа како да кренете бебе во раце. И овој пат најважната работа која треба да ја имате на ум е дека треба да внимавате на вратот и главата! Никогаш не го кревајте вашето малечко (зборуваме за новороденче) доколку рацете ви се околу неговите гради или ако го држите за раменцата. Најбезбедниот начин да го земете в раце е да му ја придржувате главата, притоа бидете сигурни дека стоите стабилно и да, – бидете нежни колку што е можно повеќе.