Како позицијата во која спиете се одразува врз здравјето?!

Дали некогаш сте размислувале за тоа како и колку положбата во која спиете влијае врз здравјето?! Одговорот на ова лежи токму во денешното видео

Која е најдобрата положба за спиење, се разбира, за здравјето?! Всушност 25 години од животот ги поминуваме во спиење, тоа има многу придобивки врз организмот, зашто не само што го ревитализира телото, туку придонесува и за тоа мозокот да работи оптимално. А дали знаете дека не е важна само должината на сонот, туку и положбата во која спиете?! Докторите предупредуваат дека омилената положба всушност може да биде причина за низа здравствени проблеми.

Денес ви носиме неколку позиции кои многу придонесуваат за здравјето, погледнете, па можеби за себе ќе ја одберете вистинската.