Како различните емоции се рефлектираат врз здравјето?!

Секоја можна емоција, без разлика дали е добра или лоша, влијае врз човековото тело

Дали знаете дека сите ваши емоции имаат физички последици?! Добро е познат фактот дека стресот негативно влијае врз физичката кондиција, но малкумина знаат дека секоја можна емоција, без разлика дали е добра или лоша, има влијание врз човековото тело?

Колку за илустрација, студија објавена во Journal of Experimental Psychology во февруари 2014 година покажала дека кога луѓето се чувствуваат немоќно предметите што ги држат во рацете им изгледаат потешки. Ова е, веројатно, одбранбен механизам. Дали сакате да знаете зошто тагата влијае на овој начин или зошто кога сте заљубени ви се подобрува меморијата?! Или можеби зошто лутината води кон несоница. Ако вашиот одговор е ДА, погледнете го видето!