Како се одржуваат чисти носето, ушињата и очињата?!

Капењето на новороденчето е една од најкомплицираните работи со кои се соочуваат мајките. Бебенцата се малечки, нежни...

И токму затоа со нив треба да бидете исклучително нежни и внимателни, а кога ги чистите нивните очиња, ушиња и носиња треба да бидете најнежни што можете… За да си ја олесните работата, а додека не стекнете рутина, користете памучни топчиња. Со натопените топчиња чистете ги очињата и тоа од внатре кон надвор. И да, не заборавајте за секое око користете ново памучно топче. 

Погледнете го денешното видео и откријте како да ја одржувате хигиената на вашето малечко.