Клиниката „Жан Митрев“ со специјални цени во месецот на женското здравје

Во месец октомври, клиничката болница „Жан Митрев“ подготви специјални цени и пакет понуди кои опфаќаат најразлични видови лабораториски анализи, превентивни и дијагностички прегледи кои ги засегаат жените

Здравствените теми кои ги засегаат жените се многубројни, како од физички така и од ментален аспект.

Најголемиот страв доаѓа секако од можна појава на карцином на дојка или јајници. Но, тука се и проблемите поврзани со сексуално преносливите болести, хормоналниот дисбаланс, болестите на срцето или тироидната жлезда, како и менталното здравје.

Во тој контекст, важно е секоја жена да одвои време за себе со цел превенција, рано откривање и справување со можните заболувања.

Овој месец октомври, клиничката болница „Жан Митрев“ подготви специјални цени и пакет понуди кои опфаќаат најразлични видови лабораториски анализи, превентивни и дијагностички прегледи:

 • Ехо на дојка 1500 ден.;
 • 2Д мамографија 2500 ден.;
 • 3Д мамографија 5000 ден.;
 • МР на дојка или матка (со контраст) 14 000 ден.;
 • Пакет хормони полицистични јајници (LH, FSH, Testosteron, Estradiol i insulin) 2500 ден.;
 • Тумор маркер CA125 600 ден.;
 • Тумор маркер CA 15-3 600 ден.;
 • Пакет хормони остеопороза (витамин D, Ca јонизиран, паратхормон) 2500 ден.;
 • Остеодензитометрија 1500 ден.;
 • Гинеколошки преглед со ехо/колпоскопија и ПАП тест 3500 ден.;
 • Урогинеколошки преглед со ехо и тестови за инконтиненција/пролапс 2500 ден.;
 • Сексуално преносливи болести – 7 микроорганизми (брис гинеколошки) 6000 ден.;
 • Сексуално преносливи болести (Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis и Neisseria gonorrhoeae) од прва утринска урина со ПЦР метода 1800 ден.;
 • Ендокринолошки преглед со тироидни хормони (TSH и FT4) 2550 ден.;
 • Ехо на тиреоидеа 1500 ден.;
 • Тироидни хормони (FТ4 и TSH) 1200 ден.;
 • Тироидни хормони (TSH, FT4 и FT3) 1500 ден.;
 • Тироидни хормони (аTPO, FТ4 и TSH) 2000 ден.;
 • Дијабетолошки преглед 1500 ден.;
 • Дијабетолошки преглед со тримесечен просек на шеќер и шеќер на гладно 2100 ден.;
 • HbA1c и гликемија 600 ден.;
 • Пакет за обезни – крвна слика со инсулин 700 ден.;
 • Консултативен преглед со пластичен хирург 1500 ден.;
 • Дерматолошки преглед 1500 ден.

Закажете преглед денес, не утре. Не одложувајте!

За да дознаете повеќе детали и да закажете термин кој Ви одговара јавете се на 02/30 91 484. Тимот на клиничката болница „Жан Митрев“ Ве очекува!