Корисни трикови за доење на вашето новороденче

СЗО препорачува ексклузивно доење до шестмесечна возраст на вашето малечко

Денешното видео носи неколку корисни совети кои во голема мера ќе им бидат од помош на мајките, најмногу прворотките, кои се соочуваат со процесот на доење, а кое носи низа бенефити како за бебето така и за здравјето на мајката. Колку за потсетување, СЗО препорачува ексклузивно доење до шестмесечна возраст на вашето малечко.

Уживајте во видеото кое носи неколку трикови кои ќе ви помогнат полесно да го совладате процесот на доење, и при тоа да се чувствувате комотно и вие и вашето бебенце.