Лесни пренатални вежби за спонтано породување

Видеото содржи лесни пренатални вежби за спонтано, природно породување. Пред да почнете со вежбање консултирајте се со вашиот доктор

Бременоста е благослов, но самиот чин на породување може да биде многу стресен и болен. Породилната болка е предизвикана од контракција на мускулите на матката, притисок врз цервиксот, мочниот меур, растегнување на каналот за раѓање, стомачни и болки во половината… Без разлика колку сте ментално подготвени, кога се пораѓате се што посакувате е што поскоро да заврши.