Очите се огледало на душата, ама и на здравјето

Погледнете го видеото и откријте што се ви кажуваат очите: 

Што се обидуваат да ви кажат очите за вашето здравје?! Секоја промена кога е во прашање видот е аларм кој бара итна реакција. Старата поговорка вели – очите се огледало на душата. Никој не знае од каде е нејзиното потекло, но како и да е, сите знаеме дека очите многу откриваат за нас, но и за нашето здравје.

Дали очите без причина одедаш ви се зацрвениле? Дали ви се појавуваат ’светки’? Во некои ситуации е доволен само одмор, но во други треба брзо да реагирате и да побарате лекарска помош. Погледнете го видеото и откријте што се ви кажуваат очите: