Одличен трик како вашите очила да не се замаглуваат

Луѓето што носат очила знаат колку е незгодно кога од надвор ќе влезат во топла просторија – стаклата на очилата се замаглуваат за секунда, па треба да ги вадат, да ги бришат или да чекаат да се одмаглат.

Решението не може да биде поедноставно – земете мека крпа, на неа ставете неколку капки средство за миење садови, па пребришете ги стаклата на очилата. Оставете да се исушат 15 минути, па пребришете ги со микрофибер крпа. На стаклата ќе остане заштитен слој кој ќе ги штити од замаглување што е особено корисно во овие студени денови.

Погледнете го видеото за да видите како да го направите тоа.